TRAŽE SPONZORA

Energetski gigant Gazprom ulazi u Medveščak

'25.01.2013., Zagreb - Arena Ice Fever, KHL Medvescak - EC KAC.  Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
'Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
07.05.2013.
u 17:28

Pošteno ili ne? Medveščak će od ZŠS-a u 2013. dobiti 365.000 kuna, CO Zagreb 6,2, Cibona 4,2, HAVK Mladost 3 milijuna kuna...

Medveščak je počeo inicijalne pregovore s jednom od tvrtki kćeri energetskog giganta Gazproma da uđe u klub! U toj priči sigurno će pomoći preporuka drugog čovjeka Gazproma Aleksandra Medvedeva, koji je kao predsjednik KHL-a odlučio da medvjedi uđu u rusku ligu.

Pregovori s podružnicom Gazproma odličan su početak u pronalaženju potrebnih 10 milijuna eura za sezonu. Plan je da se 30 posto osigura od domaćih, odnosno regionalnih sponzora (u tih 30 posto uključeni su i planirani prihodi od ulaznica, prodaje TV prava, marketinških aktivnosti, prihoda fan-shopa), a preostalih 70 posto od velikih globalnih sponzora.

Promocija turizma

Medveščak je u potrazi za generalnim sponzorom koji bi godišnje osiguravao 10 do 20 posto budžeta (u svakoj od tri sezone KHL-a), a zauzvrat bi vjerojatno dobio naziv u imenu kluba.

Klub je u intenzivnim pregovorima s mnogim tvrtkama, a mali je problem što se sadašnji klupski sponzori "suprotstavljaju" onima KHL lige. Naime, dva najveća sponzora medvjeda u proteklim sezonama bila su Citroen i osiguravajuće društvo Generali, dok su dva ponajveća sponzora ruske lige Chevrolet i osiguravajuće društvo Sogaz.

Za razliku od ruskih klubova u KHL-u, koji novac često dobivaju od lokalnih državnih poduzeća, Medveščak svoj budžet mora osigurati tržišnim putem, bez "poguranca" države.

Ulaskom u KHL Medveščak je postao interesantan Hrvatskoj turističkoj zajednici. Hokej je najpopularniji ruski sport pa će medvjedi i te kako promovirati Hrvatsku u zemlji od 142 milijuna stanovnika. A promovirat će je i u preostalih šest zemalja čiji klubovi igraju KHL: Ukrajini, Letoniji, Kazahstanu, Bjelorusiji, Slovačkoj i Češkoj.

Pregovori s HTZ-om

Neslužbeno doznajemo da su već krenuli inicijalni razgovori Medveščaka i Hrvatske turističke zajednice koja je svjesna da je naša zemlja Rusima jako zanimljiva turistička destinacija.

Zagrebački TZ već je i prošlih sezone prepoznao vrijednost Medveščaka, a sada bi samo trebali povećati davanja.

U KHL priči bitna je i pomoć Grada. Medvjedi će besplatno dobiti Arenu za osam utakmica koje će u njoj igrati (ulaze u besplatne gradske dane), a Grad će vjerojatno pomoći i u popravcima u Ledenoj koji su nužni kako bi se zadovoljila mjerila KHL-a (proširenje svlačionica, gradnja VIP lože...). A od Zagrebačkog športskog saveza Medveščak će u 2013. dobiti samo 365.000 kuna, jer nije u kategorizaciji vrhunskog sporta. Za usporedbu, Dinamo dobiva 11,2 milijuna kuna, CO Zagreb 6,2, Cibona 4,2, HAVK Mladost 3 milijuna kuna. A i tih 365.000 kuna dobiva samo na papiru, jer na kraju godine medvjedi, ustvari, plaćaju ZŠS-u. Zašto? Zato što Medveščak plaća dvoranu za svaku utakmicu, a ako je na kraju taj iznos 800.000 kuna, umanji se za 365.000.

Financijsku konstrukciju treba zatvoriti do 6. rujna, kada se igra prvo kolo KHL-a. A to prvo kolo Medveščak će gotovo sigurno igrati u gostima, pišu Rusi.

>> Promjene u Medveščaku: Aaron Fox novi sportski direktor

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije